Mijn missie

 

Wat ik wil is een kapster zijn voor jong en oud.  Ik ga mee in de nieuwe trends voor de jongeren. Uiteraard blijf ik voor de oudere dames en heren de klassieke stijl uitoefenen. Beide doe ik met veel plezier.

Ik hanteer ook all-in prijzen en ik kan je zeggen dat ik - in deze economisch moeilijke tijd - met redelijke prijzen kom.

Kapsalon Roos Verschuuren is van dinsdag t/m vrijdag open van 09.00-16.00 uur en op zaterdag van 08.00-14.00 uur. Mensen kunnen binnenlopen, maar bij voorkeur werkt ze op afspraak, (070)3275551.

 

Hoe het allemaal begon

Kapsalon Roos Verschuuren opent op 1 juni 2004

(Artikel van Els van der Plasse) (Artikel van Els van der "Ik heb er vreselijk veel zin in"

 

Een droomwens gaat in vervulling voor Roos Verschuuren. Na zo'n 25 jaar kapster 'bij een baas' te zijn geweest, opent ze op dinsdag 1 juni 2004 haar eigen kapsalon. Ze heeft de zaak aan de Burg. Sweenslaan 52a overgenomen. Voortaan zal de dames- en herenkapsalon de naam Roos Verschuuren dragen.

Ze heeft bewust gekozen voor haar eigen naam en niet een fancy klinkende naam. "Ik wil dat ook oudere klanten de naam van mijn kapsalon kunnen uitspreken en onthouden." Roos, die eigenlijk Roosmarie heet maar al jaren 'door iedereen met Roos wordt aangesproken', heeft haar baan als kapster bij Jan Rijnenberg opgezegd omdat ze nu een droom kon laten uitkomen. "Met ontzettend veel plezier heb ik elf en half jaar bij Jan en Joke Rijnenberg gewerkt. Het zijn fantastische mensen. Ze hebben me enorm gesteund toen ik vertelde een eigen zaak te willen beginnen. "In de ruime week die ze heeft om de sfeer te geven die ze vindt dat bij Roos Verschuuren past, zal er voornamelijk geverfd, opgefrist en zoals ze het zelf noemt 'gereorganiseerd' worden. "Het is nu een beetje een grijze zaak. Ik wil er wat kleur inbrengen. Ik ga nog niet enorm investeren. Eventuele verbouwingen kunnen later altijd nog. Ik wil eerst kijken hoe het loopt".

Roer omgooien
Roos wist al van jongs af dat ze kapster wilde worden. "Na de Mavo ben ik naar de kappersacademie in Rotterdam gegaan. In 15 maanden had ik mijn papieren. Toen ben ik eerst in mijn - toenmalige - woonplaats Voorburg bij een kapsalon in de Wielemakersslop gaan werken. Toen ik zwanger werd van mijn dochter Roos, die nu bijna 22 is, ben ik 8 maanden uit de roulatie geweest. Daarna kwam ik - hoe toevallig - te werken bij Marlies van den Akker die destijds eigenares was van Free Hair. Toen 14 jaar geleden mijn zoon Floris werd geboren ben ik twee jaar thuis gebleven en daarna bij Jan Rijnenberg begonnen." Ze vertelt altijd parttime, meestal twee dagen per week, te hebben gewerkt. "Ik ben nu 44, mijn kinderen zijn redelijk groot en mijn man woont het grootste deel van het jaar in Afrika vanwege zijn werk. Ik had de keuze mee te gaan naar Afrika, maar dat vind ik niks. Ik wilde wel een nieuwe impuls aan mijn leven geven, zo met de gedachte 'het is nu of nooit'. Zeker wist ik dat ik nooit naar een andere baas in een andere kapsalon wilde gaan. Het liefst wilde ik meer uren werken en iets voor mezelf beginnen. Ik heb heel even gedacht dat ik misschien het roer helemaal om moest gooien en heb gesolliciteerd naar een baan in de horeca. Ik kon zo aan de slag, maar kwam op dat moment een advertentie tegen waarin stond dat een kapsalon te koop stond. Kleermaker blijf bij je leest, is het eerste wat me te binnen schoot. Dit was het helemaal. Een niet te grote zaak, geen gigantische investeringen en geen personeel dat je over moet nemen. Ik ben er direct ingesprongen en", zegt ze met een lach van oorlel tot oorlel, "ik heb er vreselijk veel zin in."

Huiskamer
Voor wie niet erg bekend is, is de kapsalon even zoeken. De zaak zit 'net om het hoekje' aan de linkerkant als je met je neus voor de inmiddels gesloten Chinees aan de Burg. Sweenslaan staat. Roos is niet bang voor concurrentie. Iedereen heeft immers zijn eigen stijl en publiek, Roos wil gewoon een leuk, gezellig zaakje en goed contact met haar klanten. Een praatje hoort daarbij. "Ik ga een Senseo kopen en de klanten mogen zelf koffie inschenken. Het idee van een huiskamer. Lekker een beetje aanrommelen, een sfeertje creëren", klinkt het geestdriftig. Dat 'aanrommelen' slaat geenszins op haar kwaliteiten als kapster. "Ik ben niet iemand die enthousiast is over al die nieuwste trends. Die scheve pony's en die pieken vind ik maar niks. Ik hou meer van een Kapsel, met die hoofdletter K dus, en niet iets waarvan het lijkt alsof je met je vingers in het stopcontact hebt gezeten." Natuurlijk volgt ze wel de nieuwste mode op haargebied. Ze leest daarvoor de vakbladen en kijkt ook regelmatig in tijdschriften als Glossy en Beau Monde. Ook zal ze vaker naar kappersshows gaan. "Als een zaak van je zelf is, kijk je er toch anders tegenaan.

Wassen en watergolven
Wat Roos wil is een kapster zijn voor jong en oud. Vooral ook de wat oudere dames en heren. "Wassen en watergolven is leuk. Ik werk graag met oudere mensen. Verder wel natuurlijk alles wat bij het kappersvak hoort: knippen, föhnen, kleuren is leuk om te doen. Ik hanteer ook all-in prijzen en ik kan je zeggen dat ik - in deze economisch moeilijke tijd - met redelijke prijzen kom. Kapsalon Roos Verschuuren is van dinsdag t/m vrijdag open van 09.00-16.00 uur en op zaterdag van 08.00-14.00 uur. Mensen kunnen binnenlopen, maar bij voorkeur werkt ze op afspraak, (070)3275551.